Organisatie Vitaliteit

Een vitale organisatie.

Natuurlijk vind je dat een goed idee, want niemand is daartegen. Toch blijkt het vaak een hele opgave om dit in de praktijk te brengen. Het gaat vaak over vage plannen, of begrippen als kwetsbaarheid, vertrouwen, goede zelfzorg, gezondere voeding, verbinding of gedragsverandering.

Zeker zijn van jezelf brengt geluk en het bereiken van doelen gaat makkelijker.

Meer vertrouwen zorgt voor meer vitaliteit.

Meer vitaliteit zorgt voor het maken van gezondere keuzes.

Gezondere keuzes zorgt voor meer vitaliteit.

Sfeerkracht.

Altijd op maat, en altijd met respect voor wat er is en nieuwsgierigheid naar wat er kan. Lees hieronder hoe je met mij kunt werken.

Patronen die in stand gehouden worden, terwijl niemand dat wil. Als je met mij werkt als coach 1 op 1 of als je me inzet als begeleider van een workshop, dan geef ik aandacht aan dat wat er echt speelt. Vertragen zorgt dan mede voor verdieping, zodat echt wordt gezien en gevoeld wat nodig is. Duurzame inzetbaarheid. Ook een lastig concept. Want wat is dat voor jouw organisatie en hoe wil je dat bereiken? Verzuimkosten worden steeds hoger, personeel wordt steeds schaarser en hoe kun je zorgen dat jullie een gezonde en vitale organisatie blijven of worden? Graag help ik jullie organisatie daarbij vooruit. Dat is niet makkelijk, maar wel mogelijk. En het levert meer productiviteit, lagere verzuimkosten, hogere winstmarges en meer.

"Take care of your employees & they will take care of your business". Richard Branson

(Zelf) Leiderschapscoaching

Ik help medewerkers om problemen op het gebied van leiderschap aan te pakken. Soms heb je hulp nodig en als coach kan ik daarbij helpen. Ik ben toegewijd en heb veel ervaring op het gebied van management als wel qua organisatievermogen.  Door mijn hulp kunnen medewerkers en leidinggevenden beter worden in hun vak, zich beter ontwikkelen en meer mogelijkheden ontdekken, zowel persoonlijk als professioneel.

Leiderschap gaat ook over het leiden van je leven, hoe en wat doe ik op dit moment en waar haal ik de meeste energie uit of wat zorgt er juist voor dat ik mijn energie uit mijn tenen moet halen. Makkelijker, efficienter en effectiever omgaan met het behalen van doelen en uitdagingen, dat is vaak waar het om draait in zelfleiderschap.

Vitaliteitscoaching

Ik kan je helpen om beter met stress om te gaan en effectieve coping-strategieën te ontwikkelen. Samen werken we aan het identificeren van je stressoren en het verkennen van nieuwe manieren om met deze stressoren om te gaan. Coaching kan je ook helpen om beter voor jezelf te zorgen door grenzen te stellen, tijd voor ontspanning in te plannen en zelfzorgactiviteiten te ontwikkelen. Daarnaast kan ik je ondersteunen bij het aanpakken van onderliggende patronen zoals verantwoordelijkheidsgevoel, pleasen, perfectionisme of faalangstigheid.

Door het verkrijgen van meer inzicht in jezelf en je gedragspatronen, kun je met behulp van coaching stappen zetten richting een gezonder, evenwichtiger en meer bevredigend leven. Met mijn hulp kun je leren om nee te zeggen tegen zaken die jou niet dienen en jezelf op de eerste plaats te zetten. Door deze veranderingen kun je jouw stressniveau verminderen, je veerkracht vergroten en burn-out symptomen voorkomen of verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat coaching geen vervanging is voor professionele medische hulp. Als je symptomen van een burn-out ervaart, is het altijd raadzaam om contact op te nemen met een arts of andere gekwalificeerde professional.

Workshops / Trainingen

Ik zal een workshop of training ontwerpen die aansluit bij jullie doelstellingen en de specifieke behoeften van jouw team, afdeling of mastermind. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde werkplek, het vergroten van teamspirit en samenwerking, het ontwikkelen van zelfleiderschap en persoonlijke groei, of het bevorderen van gezonde voeding en effectief time management.

In de workshop of training zal ik interactieve en praktische methoden gebruiken om de deelnemers te betrekken en hen te helpen nieuwe vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van oefeningen, groepsdiscussies, casestudy’s, rollenspellen of andere leeractiviteiten.

Mijn doel is om de deelnemers te voorzien van bruikbare tools en technieken die ze kunnen toepassen in hun dagelijkse werk- en privéleven. Daarnaast zal ik ook aandacht besteden aan het creëren van een positieve en ondersteunende werkomgeving, waarin vitaliteit en welzijn worden gestimuleerd.

Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken en ik help graag bij het ontwerpen van een workshop of training die aansluit bij jullie specifieke behoeften en doelstellingen.

Over Djieuwke Rosink

Als vitaliteitscoach wil ik organisaties helpen bij het creëren van een gezonde en energieke werkomgeving. Dit kan door middel van het aanbieden van workshops en trainingen op het gebied van stressmanagement, voeding, beweging en mindfulness.

Een vitalere organisatie

Door te investeren in preventie van verzuim en het creëren van een positieve werksfeer, kan een organisatie niet alleen kosten besparen op het gebied van verzuim, maar ook de betrokkenheid en productiviteit van de medewerkers vergroten. Het is een win-win situatie voor zowel de organisatie als de medewerkers.

Dit kan leiden tot een hogere mate van welzijn en vitaliteit, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Hierdoor kunnen medewerkers beter presteren, meer voldoening en plezier halen uit hun werk en een positieve bijdrage leveren aan de organisatie.

Voor mijn afstudeeropdracht, zo’n 30 jaar geleden, had ik als thema ‘verzuimreductie en -preventie’ gekozen. Een tamelijk onderbelicht thema destijds binnen de hotelwereld, waar ik toen werkzaam was. Het lag me blijkbaar toen al aan het hart om te zien hoe je beter kan zorgen voor je mensen, zodat er minder uitval is en je een fijnere werksfeer kunt creëren.

Mijn ervaring als leidinggevende en als bemiddelaar kan ik nu heel goed inzetten als coach voor organisaties als voor individuen.

Sfeerkracht

Kortom, als vitaliteitscoach geloof ik dat het creëren van meer sfeerkracht binnen organisaties een essentiële factor is voor het bevorderen van de gezondheid, welzijn en prestaties van medewerkers.

5/5

Als wordt gevraagd aan de deelnemers hoe zij terugkijken op een workshop, dan zeggen ze zich
geïnspireerd te voelen en dat Djieuwke goed weet waar ze het over heeft.

De deelnemers waarderen ook de combinatie van expertise en humor, waardoor de workshop leuk en interessant is om bij te wonen. Ze voelen zich betrokken bij het onderwerp en zijn gemotiveerd om verder te gaan met de inzichten die ze hebben opgedaan tijdens de workshop. De deelnemers ervaren de workshop als professioneel en voelen zich gehoord en begrepen tijdens de interactieve sessies. Al met al kijken deelnemers positief terug op de workshop en zijn ze enthousiast om de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

Praktisch

Laten we bespreken hoe we samen meer vitaliteit in jullie organisatie kunnen laten groeien. Ik heb als doel om jullie prioriteiten en doelstellingen te begrijpen, zodat ik op maat gemaakte oplossingen kan bieden om effectieve resultaten te garanderen. Eerlijke en open communicatie is de sleutel tot mijn succes. Deel met mij wat je hoopt te bereiken, dan ga ik met toewijding en enthousiasme aan de slag!

Nadat we hebben besloten tot een workshop voor teams, afdelingen of masterminds, of een traject of sessie(s), ga ik dit op maat verzorgen voor jullie.

Tijdens de workshop/sessie/traject zorg ik ervoor dat de medewerkers actief worden betrokken, zodat zij zelf aan de slag kunnen met het vergroten van hun vitaliteit. Dit kan bijvoorbeeld door middel van interactieve oefeningen, groepsdiscussies en het delen van praktische tips en handvatten.

Na afloop van de workshop/sessie/traject zal ik de medewerkers de nodige tools en technieken aanreiken om zelfstandig aan de slag te gaan met het bevorderen van hun vitaliteit. Ook zal ik openstaan voor eventuele vervolgvragen en ondersteuning, mochten zij hier behoefte aan hebben.

Kortom, mijn doel is om medewerkers bewust te maken van hun eigen vitaliteit en hen handvatten te bieden om hier actief mee aan de slag te gaan. Dit kan leiden tot een verbeterde werksfeer, meer energie en plezier in het werk en uiteindelijk ook tot betere prestaties.

Ja, ik wil weten wat je voor ons kan doen!

Wil je met mij werken voor jouw organisatie? Neem contact met me op via het formulier, dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.